Een sleutelloze toegang (ook wel bekend als keyless entry) is een apparaatje om een voertuig te vergrendelen of te ontgrendelen. Met behulp van een sleutelloze afstandsbediening kan men voorkomen dat de auto wordt gestolen. Dit gebeurt met behulp van een auto-alarm, dat aan de binnenkant van de auto is bevestigd en een geluid zal maken wanneer iemand in contact probeert te komen met de auto maar de fout maakt om een gewone autosleutel of een gedupliceerde sleutel te gebruiken.

Met één druk op de knop kan men de veiligheid van de auto verzekeren. Andere functies zoals knipperende lichten en geluiden worden ook geactiveerd en gaan automatisch af wanneer iemand de auto probeert te stelen.

De exclusieve voordelen van een sleutelloze afstandsbediening zijn:

  1. De meeste voertuigen gebruiken sleutelloze afstandsbedieningen om van die verouderde toetsenborden af te komen.
  2. Een sleutelloze afstandsbediening reageert sneller dan een invoer via het toetsenbord.
  3. Het indrukken van één knop is gemakkelijker dan het gebruik van een toetsenbord omdat er geen code nodig is om te onthouden.
  4. Een ander groot voordeel is dat met een sleutelloze afstandsbediening een voertuig op afstand kan worden vergrendeld of ontgrendeld, aangezien het signaal een afstand van meer dan 9 meter kan afleggen en daarom ook wel een ‘remote entry’ wordt genoemd.
  5. Deze geavanceerde sleutelloze afstandsbediening is uiterst handig en comfortabel. Zoals in het geval dat iemands handen in beslag worden genomen door andere dingen, kan hij/zij op een knop drukken en wordt de auto binnen enkele seconden automatisch ontgrendeld of vergrendeld.

Maar hoe werkt een sleutelloze afstandsbediening?

Een sleutelloze afstandsbediening werkt door radiogolven uit te zenden, die van het systeem op afstand naar het voertuig worden gestuurd. Tegenwoordig zijn hackers en dieven zo slim en intelligent geworden dat het slechts seconden duurt voordat ze een auto kunnen stelen en ermee wegkomen. Maar ze hebben het hen nu onmogelijk gemaakt om dit nog te kunnen te doen. Door een auto met een sleutelloze afstandsbediening op slot te doen, is de auto veilig. Elke keer dat iemand op de knoppen van zijn sleutelhanger drukt, maakt zijn auto een geluid of geeft een signaal, zoals alarmlichten aan en uit, een claxon die een paar keer piept, enz. 

Voor hulp van Slotenmaker 24, bezoek onze website!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *