Auto banden

Uitlijnen wordt vaak verward met balanceren (het trillen van de wielen bij een bepaalde snelheid).

Uitlijnen heeft te maken met het onderstel van de auto. Zijn er afwijkingen in de wielstanden dan kunnen er klachten ontstaan.A

Hoe ontstaan deze afwijkingen:

U kunt een stoeprand hebben geraakt of een aanrijding hebben gehad. Een gat in de weg wil ook wel eens de oorzaak zijn. Als er onderhoud aan de auto heeft plaatsgevonden is het noodzakelijk deze te laten uitlijnen;

Vervanging van de schokdempers

Het uitlijnen van de auto is voor uw veiligheid en voor een goed slijtagepatroon van uw banden! De banden van wielen die scheef onder de auto staan slijten veel harder, omdat dan maar een klein gedeelte van het loopvlak van de band gebruikt wordt.

Tip: combineer het uitlijnen met een bandenwissel

Wanneer je kiest voor een bandenwissel in Almere dan kan je ook direct het uitlijnen en balanceren van de auto. Het is handig om dit in een keer te doen. Dit bespaart tijd en geld. Je hoeft je auto dan maar 1 keer naar de vakgarage te brengen. Ook kan een bandenwissel gecombineerd worden met bijvoorbeeld een APK of een grote of kleine beurt. Je kunt je auto dan bijvoorbeeld in de ochtend brengen waarna je ‘m aan het einde van de dag weer kunt ophalen. Je beschikt dan weer over de juiste wielen (zomer-, winter of all season banden), ze zijn weer netjes uitgelijnd en gebalanceerd zodat je weer veel veilige kilometers kunt rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *